دی 93 - آشنایی با کشور اکودور
دی 93 - آشنایی با کشور اکودور
دی 93 - آشنایی با کشور اکودور
خانه | آرشیو | ایمیل

دانش را بجویید؛ هرچند در چین باشد . جستجوی دانش بر هر مسلمانیواجب است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
امکانات و ابزارها

 RSS ">
 

بازدید روزانه: 1
بازدید دیروز:0
کل بازدید: 12883
نوشته های پیشین
لینکدونی
لینکهای روزانه
تماس با ما
آدرس:تهران،تقاطع خیابان حافظ و ورشو،شرکت سرمایه گذاری و توسعه همکاریهای اقتصادی الند
تلفن:82-02188931980
فکس:02188907358 ایمیل:info@alendcompany.com
جمعیت شناسی

نژاد مردم اکوادور متنوع است. بزرگ‌ترین گروه نژادی در اکوادور مستیزوها  هستند که تلفیقی از اجداد اسپانیایی و سرخ‌پوستان هستند و بیش از 65? جمعیت را تشکیل می‌دهندسرخ‌پوستان اکوادور از لحاظ جمعیتی دوم هستند و حدوداً یک سوم جمعیت فعلی اکوادور معادل 25? را تشکیل می‌دهند. سفیدپوستان اغلب از کسانی هستند که به ایشان کریولو گفته می‌شود؛ کسانی که نیاکانشان، خالص اسپانیایی‌ها بوده‌اند و حدود 7? جمعیت را شامل می‌شوند. اندک افراد اکوادوری‌های آفریقایی‌تبار، شامل دورگه‌های سیاه‌پوست-سفیدپوست و نیز زامبوها (دورگه‌های سیاه‌پوست-سرخ‌پوست) که عمدتاً در اسمرالداس و ایبرا قرار دارند و مهاجرین بقیه? جمعیت را تشکیل می‌دهند. خارجی‌های بسیاری در اکوادور زندگی می‌کنند. همچنین اکوادوری‌های بسیاری در کشورهای اسپانیا، ایتالیا و آمریکا بسر می‌برند.

منطقه? جنگلی گرمسیری در شرق منطفه? کوهستانی تقریباً خالی از جمعیت است و تنها حدود 3? جمعیت در آنجا ساکن هستند.

اگرچه بر اساس قانون اساسی اکوادور باید بیش از 30? درآمد خالص صرف آموزش شود، اما دولت اعلام کرده که هدف دولت تخصیص 11? از بودجه برای آموزش است. بر اساس تخمین‌ها مصارف تولیدات خالص ملی (GDP) اکوادور در سال 2003 به 4? می‌رسد. بر اساس گزارش‌ها بخش‌هزینه‌های کودکان سازمان ملل (یونیسف) سطح سواد در اکوادور بالای 90? است، اما بیش از 10 سال است که تغییری در این رقم بوجود نیامده‌است. سازمان فرهنگی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل (UNESCO) در گزارش‌ها خود اعلام کرده که تنها 87? از معلمان مدارس ابتدایی و 72? از معلمان دبیرستان‌ها در اکوادور آموزش دیده هستند. سیستم آموزش همگانی در اکوادور رایگان است و تحصیل برای افراد 5 تا 14 سال اجباری است. با این وجود بر اساس گزارش‌ها وزارت آموزش و پرورش اکوادور تنها 10? از بچه‌های بالای 5 سال در این کشور به صورت روزانه به آموزش دسترسی دارند و تنها 66? از دانش‌آموزان دوره? 6 ساله? تحصیل را تکمیل می‌کنند.

در مناطق روستایی تنها 10? از نوجوانان وارد دبیرستان می‌شوند. بر اساس گزارش‌ها وزارت آموزش و پرورش میانگین دوره? تحصیل در این کشور 7/6 سال است. اکوادور دارای شصت و یک دانشگاه است که بسیاری از آنها در حال حاضر مدرک کارشناسی ارشد و یا دکتری ارائه می‌کنند، اما تنها 18?دانشکده‌های دانشگاه‌های دولتی این کشور مدرک کارشناسی ارشد و یا دکتری می‌دهند. 300 انستیتوی عالی نیز در اکوادور دوره‌های آموزشی تخصصی و حرفه‌ای ارائه می‌کنند. لایحه? اصلاح تحصیلات عالیه نظارت بر این انستیتوهای فاقد قانون مناسب را از وزارت آموزش و پرورش سلب و به CONESUP واگذار کرد.



[ ]
+
اقتصاد در اکوادور

اکوادور دارای منابع نفتی  غنی و زمین‌های کشاورزی پرمحصول است. از آنجا که اکوادور کالاهای اصلی مانند نفت، موز و میگو صادر می‌کند، نوسانات در بازارهای جهانی می‌تواند تأثیر بسیاری بر اوضاع داخلی این کشور داسته باشد. صنعت اکوادور عمدتاً در راستای ارائه? خدمات در بازارهای داخلی است. وخیم شدن شرایط اقتصادی اکوادور در سال‌های 98-1997 باعث شد که این کشور دچار بحران‌های مالی و اقتصادی شدیدی در سال 1999 بشود. برخی عوامل خارجی مانند پدیده? جوی ال‌نینیو در سال 1997، کاهش شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی در 98- 1997 و بی‌ثباتی بازار بین‌المللی در همان دوران این بحران‌ها را قابل پیش‌بینی کرده بود. این عوامل سیاست اقتصادی دولت اکوادور را که تلفیقی از کسری‌های مالی بزرگ و سیاست‌های مالی انبساطی بود بیشتر برجسته ساخت و باعث کاهش 3/7 درصدی تولیدات خالص داخلی سالانه، تورم 2/52? و کاهش 65درصدی ارزش پول ملی کشور در سال 1999 شد که این عوامل منجر به ناتوانی بیشتر اکوادور در پرداخت بدهی‌های خارجی در آن سال شد.

در 9ژانویه، 2000، دولت رئیس‌جمهور جمیل مهواد اعلام کرد که برای مقابله با این بحران‌ها ازین پس دلار آمریکا به عنوان پول رایج کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از دلار آمریکا به عنوان پول رایج کشور به جای تثبیت پول ملی به آن بدین معنا است که فواید ضرب پولبه اقتصاد آمریکا تعلق می‌گیرد، چه آنرا جبران کند و یا نکند. اعتراضات در پی این قضیه باعث عزل رئیس‌جمهور شد و معاون وی نوبوئا به جای وی سر کار آمد.

دولت نوبوئا نیز استفاده از دلار را به عنوان هسته? اصلی راهکار خود برای بهبود اوضاع اقتصادی برگزید. دولت در این زمینه وارد مذاکره باصندوق بین‌المللی پول (IMF) شد و نتیجه? مذاکرات ترتیب یک دوره? 12 ماهه برای آماده‌سازی شرایط توسط IMFبود. سایر راه‌کارهای اقتصادی دولت اکوادور شامل تلاش برای کاهش کسری مالی دولت، اجرای اصلاحات ساختاری برای تقویت سیستم بانکی و بدست آوردن دوباره? کنترل بر بازارهای خصوصی سرمایه بود. با گرانی نفت در بازارهای جهانی اقتصاد اکوادور اندکی بهبود یافت و در سال 2000 تولیدات خالص داخلی به سقف 9/1? رسید. با این وجود، 70? مردم اکوادور زیر خط فقر بسر می‌برند که بیش از دو برابر آمار 5 سال پیش از آن است. تورم در سال 2000 معادل 1/96? بود، اما نرخ تورم رو به کاهش استتورم ماهانه در اکوادور در فوریه? 2001 برابر با 9/2? بود.



[ ]
+
تقسیمات کشوری در اکوادور

اکوادور دارای 22 استان  است که هریک مرکز اجرایی خود را دارد.

مراکز استان‌ها در داخل پرانتز آورده شده‌اند.

·         آزوای (کونسا)

·         بولیوار (گوئاراندا)

·         کانار (آزوگیوس)

·         کارچی (تولکان)

·         چیمبورازو (ریوبامبا)

·         کوتوپاکسی (لاتاکونگا)

·         ال‌اورو (ماچالا)

·         اسمرالداس (امرالداس)

·         گالاپاگوس (پوئرتو باکرزو مورنو)

·         گوایاس (گوایاکیل)

·         ایمبابرا (ایبارا)

·         لژا (لژا)

·         لاس‌ریوس (باباهویا)

·         مانابی (پرتویجو)

·         مودونا-سانتیاگو (ماکاس)

·         ناپو (تنا)

·         اورلانا (پوئرتو فرانسیسکو دی اورلانا)

·         استان پاستازا (پیو)

·         پیچینچا (کیوتو)

·         ساکومبیوس (نیوا لوجا)

·         تونگراها (آمباتو)

·         زامورا-چینچیپ (زامورا)



[ ]
+
جغرافیای کشور اکوادور

اکوادور دارای سه منطقه جغرافیایی عمده به همراه یک ناحیه جزیره‌ای در اقیانوس آرام   است.

1.      La Costa، یا ساحل، شامل منطقه ساحلی در قسمت‌های غربی کشور شامل خط ساحلی اقیانوس آرام است.

2. La Sierra (the saw) نوار مرتفعی است که از شمال به جنوب کشور کشیده شده و در زمین‌های کوهستانی آن کوه‌های آند قرار دارند.

3.  El Oriente  (شرق) شامل جنگل آمازون در قسمت‌های شرقی کشور است که حدود کمتر از نیمی از مساحت کشور را شامل می‌شود ولی کمتر از 5?جمعیت در این ناحیه زندگی می‌کنند.

4.      و آخرین ناحیه  Región Insular است که شامل جزایر گالاپاگس و حدود 1000 کیلومتر (620 mi ) از غرب اقیانوس آرام است.

کیتو پایتخت اکوادور است و در استان پیچینچا در ناحیه? سیرا واقع استگوایاکیل بزرگ‌ترین شهر اکوادور است که در استان گیواس در کستا واقع است. در مورد شهر کوتوپاکسی که در جنوب کیوتو در استان مجاور هم‌نام قرار دارد به اشتباه گفته شده که فعالترین و بلندترین آتشفشان جهان در آنجا قرار دارد، اما در حقیقت چندین قله در شمال شیلی و جنوب پرو بلندتر و فعال‌تر از آن هستند. در عین حالآتشفشان چیمبورازو با ارتفاعی بین 6.267 تا 6.310 متر، بلندترین قله اکوادور است.

 



[ ]
+
روابط خارجی در کشور اکوادور

اکوادور عمدتاً تاکید بسیاری بر رویکردهای چندجانبه در مورد مسائل بین‌المللی داشته‌است. اکوادور عضو سازمان ملل  و اغلب آژانس‌های تخصصی آن است و همچنین عضو بسیاری از گروه‌های منطقه‌ای است که از آن جمله گروه ریو، سیستم اقتصادی آمریکای لاتین، سازمان انرژی آمریکای لاتین، انجمن اتحاد آمریکای لاتین و معاهده آندینمی‌باشد.

اکوادور ارتباطی نزدیک با آمریکا دارد. در سال 2006، فسخ یک قرارداد توسط شرکتاکسیدنتال، یک شرکت نفتی آمریکای شمالی، باعث ایجاد تنش در روابط آمریکا و اکوادورشد. دولت اکوادور اعلام کرد که قرارداد با این شرکت فاقد اعتبار است که این شرایط باعث کندی روند مذاکرات قراردادهای تجارت آزاد بین دو کشور شد. مدت زمان معاهده? Atpdea بزودی به پایان می‌رسد و این بدین معنا است که روابط تجاری اکوادور با آمریکا کاهش خواهد یافت و بنابراین اکوادور مجبور خواهد شد که به دنبال بازارهای بین‌المللی دیگری باشد.

دورنمای صنعت گل ناخوشایند است. آمریکا بیش از 75? از صادرات گل اکوادور را مصرف می‌کند. بر اساس تخمین‌ها شکست سیاست خارجی اکوادور سالانه بیش از 30 هزار فرصت شغلی را در این کشور از بین می‌برد.



[ ]
+
   1   2      >